"Divi duči sārtu rožu" Austrumu Robežā

Katra teātra kluba "Austrumu Robeža" jaunā izrāde, kurā spēlē man iemīļoti aktieri, ir kā īpaši un gaidīti svētki. Pavisam nesen šādus atkal piedzīvoju - 24. novembrī notika pirmizrāde Voldemāra Šoriņa režijā tapušai izrādei "Divi duči sārtu rožu", un man bija dota iespēja noskatīties ģenerālmēģinājumu. Cītīgi sekojot līdzi sociālajos tīklos aizkadriem no izrādes tapšanas, nevarēju vien sagaidīt, kad redzēšu, kāds ir gala rezultāts. Izrādē piedalās fantastisks aktieru četrinieks: Zane Burnicka, Uldis Anže, Dainis Gaidelis un Līga Robežniece. Ja vēlaties izbaudīt vakaru ar lielisku itāļu komēdiju, tad šī būs īstā izrāde, kuru izvēlēties. 


Sižetu neatstāstīšu, tikai pieminēšu, ka ir gan mīlestība, gan pārpratumi. Var gan pasmieties, gan arī aizdomāties. 

Renātes Bāliņas kostīmi un scenogrāfija uzbur vajadzīgo noskaņu, un režisora atlasītā mūzika ir tik lipīga, ka dažas dziesmas ļoti uzlabo garastāvokli un vēl ilgi skan galvā pēc izrādes beigām. 

Esmu sajūsmā par katru no aktieriem un viņu saspēli ar partneriem. Pārliecinoši savos tēlos iejutās ikviens no viņiem, bet visvairāk vēlos izcelt Zani un Līgu. Ar aizrautību vēroju man jau tik ļoti iemīļotu aktrisi Zani Burnicku, kura šajā tēlā patiesi mirdz un jo īpaši saspēlē ar pārējiem aktieriem. Bauda skatīties! Jāatzīstas gan, ka grūti objektīvi viņu vērtēt, jo es sajūsminos par ikvienu viņas lomu Austrumu Robežas izrādēs. Tās man liek patiesi smaidīt. Līdzdzīvojot viņas tēla dzīves notikumiem un visādiem pārpratumiem, uz brīdi aizmirstu par savas dzīves problēmām. Tā bija arī šoreiz. Visspilgtāk manā atmiņā ir palikusi aina ar slidām. Viņa prot pārsteigt (un arī režisors ar šādu ieceri)!

Kā saldais ēdiens šajā izrādē ir Līgas Robežnieces atveidotā kalpone Rozīna. Tiklīdz viņa kādā ainā uznāca uz skatuves, jau zināju, ka tūlīt smaidīšu un pie sevis klusu ķiķināšu, jo viņas sejas mīmikas un izturēšanās ir kaut kas vārdos pat grūti noraksturojams. Nemaz necentīšos, tikai teikšu - to ir jāredz! 

Decembrī jau izrādes ir izpārdotas, bet noteikti iesaku ieplānot aiziet noskatīties šo izrādi janvārī. Dāviniet svētkos biļetes un baudiet kopā pavadītu vakaru! Turklāt šajā teātrī skatītāji sēž pie galdiņiem, vērojot izrādi, līdz ar to var arī pavakariņot (ēdieni ir ļoti gardi), iemalkot kādu dzirkstošu dzērienu vai sasildīties ar karstu tēju vai kafiju. Ja neesat nekad bijuši šajā teātra klubā, tad piebildīšu, ka rēķina apmaksa pēc izrādes jāveic skaidrā naudā.

Paldies visai izrādes "Divi duči sārtu rožu" komandai par pozitīvajām sajūtām, kuras guvu, skatoties izrādi! Tās turpina sildīt manu sirdi vēl joprojām, atceroties redzēto. Un paldies arī Austrumu Robežas brīnišķīgajai komandai par uzdāvinātu vēl vienu sirsnības un humora pilnu vakaru! Pie jums vienmēr jūtos gaidīta, un ir prieks atgriezties. 


Foto: Matiss Markovskis



Komentāri