Nepabeigtās kāzas - VDT viesizrāde

Šonedēļ paspēju vēl arī aiziet noskatīties Valmieras drāmas teātra viesizrādi Rīgā - komēdiju "Nepabeigtās kāzas". Laikam esmu izlepusi, bet nebiju tik ļoti lielā sajūsmā un pārsmējusies tā, kā mani blakus sēdētāji un vēl liela daļa no skatītājiem. Daži aktierdarbi bija labi un tādas spilgtas, atmiņā paliekošas epizodes, bet kopumā gaidīju no šī teātra ko labāku. Skatīties varēja, bet nekas tāds īpašs, lai, piemēram, speciāli brauktu uz Valmieru.  

Vienīgās aktrises, kuru dēļ ir vērts šo izrādi redzēt, ir Skaidrīte Putniņa un Vizma Kalme. Viņu abu saspēle bija burvīga, enerģiska, pat brīžiem izraisīja patiesus smieklus. Putniņa man jau bija zināma, un šī loma mani atkal patīkami pārsteidza un sajūsmināja, bet Kalmi pirmo reizi redzēju kādā lomā. Jāatzīst, ka iepriekš pat nebiju dzirdējusi par šādu aktrisi. Priecājos, ka iepazinu viņu tik lieliskā lomā. Aizrāva, sasmīdināja un no viņas nāca dabiska sirsnība. Ļoti patika abas šīs aktrises.

Lai gan daudz mazākās lomās, tomēr spilgtās un atmiņā paliekošās bija arī talantīgās aktrises Ilze Pukinska un Regīna Devīte. Pukinska manā atmiņā palika ar košajiem tērpiem un enerģisku aktierspēli, kā arī ar video zvanu, kurā bija jūtams seksīguma piesitiens. Bet Devīte bija lieliska ātrās palīdzības ārste! Epizodiska loma, toties kāda! Patika man arī izrādes scenogrāfija un katram tēlam atbilstošs tērps. 

Toties maza vilšanās man bija par Madaru Bori, jo iepriekš viņu biju redzējusi izrādē "Labie bērni", un tajā viņa sevi lieliski pierādīja. Līdz ar to gaidīju no viņas arī šeit spēcīgu tēlojumu, bet nenoticēju. Šķita, ka viņas tēlam (Ilzītei) pietrūka spēcīgāka rakstura, pietrūka attieksmes izrādīšana mammai par to, ka viņa jaucas iekšā tur, kur nevajag, saistībā ar iepriekšējo draugu, un šķita dīvaini, ka Ilzīte tik vienaldzīgi izturas pret bijušo draugu, ja reiz viņš viņu ir piekrāpis. 

Īsti arī nesapratu beigas, kāpēc Andrejs, kad bija dusmīgs aizskrējis uz veikalu pēc naglām, uzreiz atgriezās tik priecīgs. Veikalā viss niknums tā vienkārši pārgāja? Šim galīgi nenoticēju! Kopumā izrāde mazliet atgādināja amatierteātra iestudējumu. Žēl tā rakstīt, bet tādas bija manas sajūtas. Tad labāk baudu "Austrumu Robežas" vai "Pannas Teātra" komēdijas, kurās tiešām var gūt pozitīvu enerģijas lādiņu un kārtīgi izsmieties. Bet jāredz arī šādas izrādes, lai ir, ar ko salīdzināt. 

Foto: M. Markovskis, vdt.lv 

Komentāri