Kam no Vilka kundzes bail?

Ir vēl kāda izrāde, par kuru neesmu paspējusi uzrakstīt blogā, bet kura man ļoti patika. Tā ir Toma Treiņa iestudētā izrāde "Kam no Vilka kundzes bail?" Dailes teātra Kamerzālē, uz kuru biju devusies pagājušajās brīvdienās. Jau atkal Dailes teātra Kamerzālē redzēju spēcīgu un dziļu izrādi, kas mani "aizķēra". Perfekti izvēlēts aktieru sastāvs - Agnese Zeltiņa, Ivars Auziņš, Andris Bulis un Elīna Avotiņa. Neviens no viņiem nelika vilties. 

Tieši neparastais aktieru sastāvs bija tas, kādēļ tik ļoti vēlējos redzēt šo izrādi, un biju patīkami pārsteigta par tik izcilu aktieru saspēli, kuru bija bauda skatīties. Viņi spēlēja ne tikai skatītājiem, bet arī viens otram. Tik dzīva un jūtoša saspēle! Katrs ar kaut ko palika manā atmiņā. Ivars Auziņš nospēlēja vienu no spēcīgākajām lomām, kādā viņu līdz šim pēdējā laikā esmu redzējusi. Jaunā aktrise Elīna Avotiņa manī radīja apbrīnu par tik ticami nospēlētu iereibušas meitenes stāvokli. 

Andris Bulis turpināja mani šarmēt un pārsteigt gan ar balss maiņu vajadzīgajā brīdī, gan ar žestiem un mīmiku, izjūtot savu tēlu un pārliecinoši to nospēlējot. Vislielākais pārsteigums man bija Agnese Zeltiņa Martas lomā, un prieks, ka režisors šo galveno lomu uzticēja tieši viņai. Viņas aktierspēle mani aizskāra līdz sirds dziļumiem. Radīja visdažādāko emociju gammu manī, un beigās palika sāpīga un skumja pēcgarša, līdzpārdzīvojums ar kamolu kaklā... 

Scenogrāfija, tērpi, aktieri, režisors - viss šajā izrādē saslēdzās, un tas ir burvīgi. Arī pats stāsts bija tāds, kuru vērts izspēlēt uz skatuves. Par kuru likt vēl ilgi domāt, arī tad, kad jau iziets ārā no teātra. Visa šī divu pieaugušo cilvēku rotaļa, vienam otra un viesu pazemošana, dažādo stāstiņu stāstīšana - caur humoru patiesībā radīja dziļu iekšēju satricinājumu... Paldies aktieriem! Brīnišķīga izrāde, kuru ir vērts redzēt! 

Plašāk manas pārdomas un sajūtas aprakstītas šeit, Dailes teātra virtuālās fokusgrupas lapā: https://tmblr.co/Z8B46l2VnTEEn

Foto: Jānis Deinats, dailesteatris.lv

Komentāri