Pārpratumi kūrortā

Nacionālais teātris mani patīkami pārsteidza ar nesen redzēto izrādi - "Trīs vīri kūrortā" Valda Lūriņa režijā. Tik daudz talantīgu un iemīļotu aktieru vienā izrādē, brīnišķīga mūzika, lieliska horeogrāfija, skaisti tērpi un atbilstoša scenogrāfija, radot pozitīvas sajūtas no izrādes sākuma līdz pat beigām. Kārtīgi izsmējos! Vislielākais pārsteigums bija par dažiem aktieriem, kuru dēļ vien ir vērts redzēt šo izrādi. 

Vispirms vēlos izcelt Voldemāru Šoriņu, kurš bija patiesi apbrīnojams uz skatuves gan miljonāra elegantajā uzvalkā, gan novalkātājās drēbēs, tēlojot nabagu. Viņš perfekti iejutās savā tēlā! Brīnišķīga bija arī Dace Bonāte Toblera saimniecības vadītājas lomā. Kūrorta ainās tieši viņas dēļ vairākkārt no sirds smējos. Tomēr vissirsnīgāk un patiesāk smējos par Mārtiņa Egliena atveidoto Toblera sulaini. 

Tas tik bija kaut kas! Aizraujoši, humora pilni un pārliecinoši! Lielisks aktiera sniegums! Smaids manā sejā parādījās jau uzreiz, tiklīdz viņš uznāca uz skatuves. Īpaši smieklīga bija slēpošanas aina. Nez, vai īstu mīlētāju viņam sanāktu nospēlēt, bet šādas komiskas lomas Eglienam piestāv, un viņš izcili tiek ar tām galā. Prieks arī bija vērot trešo vīru kūrortā - Ivaru Kļavinski Friča lomā. Pilnīgi pretstats abiem pārējiem vīriem, bet ļoti laba aktierspēle. Un tik lielisks tango kopā ar Lūriņu!

Dita Lūriņa vispār mani žilbināja ar horeogrāfiju, un vienmēr, kad viņa uznāk uz skatuves, man acis iemirdzas spožāk. Arī šoreiz, lai gan loma bija maza. Bet no visiem aktieriem visvairāk mani sajūsmināja un pārsteidza tieši Egils Melbārdis Grandhoteļa īpašnieka tēlā. To pat nevar izstāstīt. Tas ir jāredz! Tāda plastika! Woooow!!! Pārliecinoši perfekti nospēlēja lomu! Viņa dēļ noteikti ir vērts redzēt šo pārpratumu komēdiju.

Foto: publicitātes foto no www.teatris.lv

Komentāri