Patiesības nakts

Dailes teātrī ir tapusi vēl viena forša izrāde, un arī šo ir iestudējis cilvēks, kam padodas ne tikai aktierspēle, bet arī režija. Intara Rešetina jaunākais iestudējums "Mūsējās" Kamerzālē ir forša, smieklīga un aizraujoša izrāde ar pārliecinošu aktierspēli, lieliskiem video, skaistu scenogrāfiju un smaidus izraisošu horeogrāfiju. Pavisam noteikti izrāde, kuru ir vērts redzēt! Var gan izsmieties, gan arī aizdomāties. Nerimstoša spriedze jau no izrādes sākuma, kas ievelk notiekošajā, un ne mirkli nav garlaicīgi. 

Trīs dažādi draugi, trīs dažādi dzīves stāsti, tomēr visus kaut kas vieno - problēmas attiecībās ar sievietēm... Un šoreiz ir kāda pavisam nopietna problēma, kas pārbauda viņu draudzību un pārvērš parastu kāršu vakaru ar iedzeršanu par patiesības nakti, ko neviens no draugiem noteikti nekad neaizmirsīs. Simona ierašanās dzīvoklī un atzīšanās, lūdzot abu draugu palīdzību, apgriež kājām gaisā viņu dzīves. 

Ak, kāda lieliska aktierspēle un saspēle! Nevaru pat kādu tā īpaši izcelt, jo visi trīs ir pārliecinoši labi savos tēlos. Lauris Subatnieks Maksa lomā apbur ar sava ārējā tēla izmaiņām (viņam ļoti piestāv šī parūka un bārda) un kustībām, Gints Grāvelis izraisa smīnu par viņa pārvērtībām Pola lomas dēļ, un pelnītas ovācijas viņš saņem par dejošanu, bet Aldis Siliņš ir beidzot ticis pie vēl vienas lieliskas lomas, kas viņam tik ļoti piestāv (arī krītošā parūka ir super). Lai gan, kad draugi viņu guļošu stiepa no vienas istabas uz otru, mazliet atgādināja izrādi "Ja mana sieva uzzinās...", kur viņam bija ķermeņa loma, tomēr pārējās ainās Simona tēlā viņš bija tik pārliecinošs, ka prieks vērot! Stāstot draugiem, ko viņš ir izdarījis, es patiešām aktiera acīs spēju rast ticamību notikušajam. Šoka stāvoklis bija tik patiess!

Lieliska Ingas Krasovskas horeogrāfija! Tik perfekti piemērota, platus smaidus un skaļus aplausus izraisoša, un arī beigās aktieru paklanīšanās ir tik forša! Super! Un tikpat lielā sajūsmā esmu par Kristapa Skultes scenogrāfiju. Ārkārtīgi skaists dzīvoklis, ka man pašai tur gribētos dzīvot. Sēžot pirmajā rindā, nespēju vien beigt atraut acis no detaļām, izpētot gan skaisto virtuvi, gan arī aplūkojot fotogrāfiju rāmītī, un man ļoti patīk arī ideja par skaņuplatēm interjerā.  

Rešetins nebeidz pārsteigt režijā, un Kamerzāle pavisam noteikti ir viņa spēļu laukums. Arī izrāde "Nakts vēl nav galā" man ļoti patika, un nav šaubu, ka arī šī labi aizies (pirmie 5 izrāžu datumi jau izpārdoti). Pēc izrādes aizdomājos par savām attiecībām ar draudzenēm, un kur ir tā robeža, cik vari no otra lūgt, ko teikt un ko noklusēt... Bet īsti draugi neatstās otru nelaimē, lai arī kādi patiesības un dusmu viļņi tiktu piedzīvoti, un arī šī izrāde beidzas ar labu turpinājumu... 

Foto: Daina Geidmane, www.dailesteatris.lv 

Komentāri