Ar vīru tiešām nav viegli


Ja vēlaties 2 stundas bez apstājas smieties, tad šī izrāde būs īstā izvēle - Dž. Dž. Džilindžera režisētā komēdija "Ar vīru nav viegli" Dailes teātrī. Patiesas dzīves situācijas lieliski savītas kopā ar pamatīgu humora devu. Varbūt sākumā šķitīs tāda pati izrāde kā "Ja mana sieva uzzinās", tomēr otrais cēliens būs pavisam atšķirīgs.

Kas notiek, kad sieva un vīrs beidzot nolemj doties kopīgās vakariņās, bet savu dzīvokli atļauj izmantot saviem labākajiem draugiem? Un ne jau vienmēr iecerētais izdodas, kā plānots... Kā tas notiek šajā gadījumā, kad dzīvoklī mīlas rotaļām nodoties plānoja pārāk daudz cilvēku, lai izbaudītu lielisko guļamistabu un apaļo gultu. Uz šo jautājumu atbildi noteikti jau nojaušat...



Es jau zināju, ka gan jau drīz Intaram Rešetinam atkal būs loma, kurā viņš varēs paspīdēt ar savu talantu! Izcili! Viņa atveidotais Alisters ir modīgs dizaineris, kurš ar savu izturēšanos dažiem krīt uz nerviem, bet dažiem pat ļoti patīk. Rešetinam tik ļoti labi izdevās šo lomu atveidot, ka nevarēju vien beigt apbrīnot. Domāju, ka ne vienu vien skatītāju viņam izdevās pārsteigt.



Lielisks aktieru sastāvs un tēlojums. Vitas Vārpiņas Džoanna ir pilnīgi pretēja Marijai Stjuartei - eleganta, mazliet noslēpumaina, toties draiskulīga, bet ar atturību. Ar apbrīnu uzlūkoju Vārpiņu un viņas aktierspēli, radot ne vienu vien komisku situāciju. Abi ar Intaru Rešetinu visas izrādes laikā nebeidz pārsteigt. Īpaši man patika ainas guļamistabā un arī otrajā cēlienā tās ainas, kad bija daudz jāmelo un jācenšas pašiem savos melos nesaputroties.


No donžuāna par nūģisku vīru kļuvis Ģirts Ķesteris - darbaholiķis, kurš uzskata, ka laulībā sekss nav nemaz tik būtisks. Patīkami pārsteidza ar savu aktierspēli Sarmīte Rubule, kura atveidoja seksīgu un pēc piedzīvojumiem kāru sievieti. Patiesībā, viņa arī ir tā, kura radīja to visu lielo jezgu, kuras dēļ radās ne viens vien pārpratums un komiskas situācijas.


Kā vienmēr apburošs savā lomā bija šarmantais Juris Žagars, atveidojot brunču mednieku Henriju, kurš īpaši sasmīdināja skatītājus neveiklās situācijās kopā ar Ģirta Ķestera atveidoto Filipu. Ne vienu reizi vien šķita, ka abi draugi ir kas vairāk kā draugi, un tas izraisīja neskaitāmus pārpratumus un smieklus līdz asarām skatītājiem.

Visu izrādes laiku apbrīnoju ne vien pašus aktierus, bet arī dekorācijas. Tās košās krāsas un interjers - wouw! Ļoti patika violetie un oranžīgie toņi un interesantais dizains, piemēram, guļamistabā griestu lampas vietā izmantotā laterna. Rešetina atveidotais interjera dizaineris Alisters bija tiešām pacenties, lai radītu ko oriģinālu. Bet, ja tā nopietni, tad īstā uzslava ir Kristapam Skultem.

Nebeidzami pārpratumi, muļķīgas situācijas, neizbēgami meli un, pats galvenais, daudz humora un smiekli līdz asarām, kurus skatītājiem ļauts izbaudīt visas izrādes laikā. Ne ar vienu jau nav viegli, bet ar tiem vīriem jo īpaši... Tas nu ir skaidrs!

Komentāri