Ceplis - bija un būs varens

Šo izrādi gaidīju jau diezgan ilgi - biļeti pasūtīju jau laicīgi un tieši uz pirmizrādi, jo tad ir iespējams sajust citādākas, patīkamākas sajūtas. Nē, ne tāpēc gaidīju, ka filma patiktu! Es pat filmu neesmu redzējusi, tikai dažus fragmnetus, bet gaidīju tāpēc, ka biju kā izslāpusi pēc mūzikla, un šajā izrādē piedalās daudz manu iemīļoto aktieru.


Izrāde man bija kā saldais ēdiens pēc visas saspringtās nedēļas. Kolosāli! Lai gan Andris Bērziņš nav manu iemīļotāko aktieru sarakstā, tomēr šī loma viņam piestāvēja - man patika viņa Ceplis, un dziesmās viņa balss patīkami skanēja. Runājot par balsīm, mani patīkami pārsteidza Ilze Ķuzule - Skrastiņa. Iepriekš jau biju dzirdējusi viņu dziedot, bet šis bija kaut kas ļoti baudāms - wouw! Ainā, kad viņa dziedāja parkā kopā ar Intaru Rešetinu, kurš, starp citu, ir viens no maniem mīļākajiem aktieriem, man tirpiņas skrēja caur visu ķermeni. Vēlējos uz mirkli apstādināt laiku un izbaudīt dziesmu, balsis, noskaņu...

Nevaru nepieminēt arī vienu no Dailes teātra spožākajām aktrisēm Rēziju Kalniņu, kura, kā vienmēr, bija izcila! Un viņas balss - tik skaista un ar savu īpašo šarmu, kas liek caur visu ķermeni skriet skudriņām. Kaut gan šajās dziesmās viņa tā līdz galam nevarēja izpaust savu balsi, tomēr man patika, un tas ir galvenais!

Patīkami pārsteidza šajā mūziklā ar savu šarmu un balsi arī Ieva Pļavniece. Ļoti patika aina sarkanajos toņos - viņa sarkanajā kleitā un fonā sarkanie aizkari. Jā, dekorācijas tiešām skaistas - radīja pareizo noskaņu! Uzslava scenogrāfam Mārtiņam Vilkārsnim, kā arī orķestrim par neaprakstāmajām sajūtām. Jāņa Lūsēna mūzika - skaista, skanīga un mūziklam atbilstoša, un Egīla Zirņa dziesmu teksti - lipīgi, ironiski un trāpīgi.

Pozitīvi tas, ka starp visām dziesmām bija komisku ainu, kas izraisīja smaidu, kā, piemēram, Rešetina un Bērziņa tango, Bertas un Cepļa spēlītes un attieksme vienam pret otru, kā arī aina operā. Šī ir no tām izrādēm, kuru labprāt baudītu vēlreiz, ko droši vien arī pēc kāda laika darīšu.

Un ko gan vairāk var vēlēties saspringtam darba nedēļas noslēgumam? Lieliski Dailes teātra aktieri, skanīgas un skaistas dziesmas, izdevušies tērpi un dekorācijas, un arī komiskas ainas, kas izraisa smaidu. Aizgāju pēc izrādes mājās ar labu garastāvokli, un visu laiku vēlējos smaidīt, kas, manuprāt, ir pats galvenais pēc šādām izrādēm. Man patika!

Komentāri