Labie bērni

Nav daudz labu izrāžu jauniešiem, ko būtu vērts ieteikt noskatīties, bet Valmieras drāmas teātra izrāde "Labie bērni" Reiņa Suhanova režijā noteikti ir jāredz! Jaunie aktieri runā ar jauniešiem viņiem saprotamā valodā un stilā, arī izmantojot sociālos tīklus un iesaistot skatītājus, un tieši tas padara šo izrādi tik īpašu. Skolotāji un vecāki, iesaku izmantot iespēju un aizvest savus jauniešus noskatīties viesizrādes Rīgā! Ceru, ka viņi uzķers izrādes vēstījumu un pēc tam par to aizdomāsies. 

Izrāde ir par kādu meiteni Hloju, kuras vietā varētu būt jebkura meitene... Par to, ko puiši dzērumā un jaunības dullumā spēj nodarīt meitenei un to visu uztvert tikai kā joku... Un par notikušo uzzina pārējie vienaudži caur sociālajiem tīkliem. Kā šai meitenei pēc tā visa dzīvot tālāk? Ko šajā laikā nozīmē jauniešiem mobilais telefons un cik atkarīgi viņi ir kļuvuši no savas dzīves publiskošanas sociālajos tīklos? Un vai tiešām šie bērni ir tik labi, par kādiem viņus uzskata viņu vecāki? 

Ļoti laba aktierspēle! It īpaši mani pārsteidza Hlojas lomas atveidotāja Madara Bore. Tik ticami notēloja iereibušu meiteni un ne mirkli nelika šaubīties par sevi! Līdz pat pēdējam brīdim saglabāja reibuma stāvokli. No puišiem vēlos izcelt Paulu Iklāvu, kurš bija pozitīvs jaunietis no malas, iesaistīja publiku, ar savu smaidu lika smaidīt arī skatītājiem... Grūti vēl kādu izcelt, jo visi jaunieši vienlīdz labi iejutās savos tēlos un radīja ticamību. Lieliska diplomdarba izrāde!

Runājot par režiju, vienīgais, kas man šķita lieki, bija tie plikumi uz skatuves. Vai tas tiešām bija vajadzīgs? Kad es vēroju izrādi, zālē sēdēja 7. vai 8. klases skolēni, un viņi svilpa un ķiķināja, smējās nevietā, sačukstējās... Bet kopumā izrāde jauniešiem atbilstoša un ar vēstījumu, kas liek aizdomāties. Un pēc izrādes es atkal varu priecāties, ka vairs neesmu skolniece vai studente, kuriem svarīgi ir šādi tusiņi, izmantota tiek šāda sarunvaloda un piedzīvota šāda attieksme vienam pret otru.  

Foto: M. Markovskis, vdt.lv

Komentāri