Brīnišķīga tikšanās

Beidzot man bija tā laime un iespēja aiziet uz izrādi, ko jau pagājušajā sezonā ļoti vēlējos noskatīties - "Iespējamā tikšanās" Dailes teātra Kamerzālē Dmitrija Petrenko režijā. Ir tik labi, ka draugi sadzird vēlēšanos un uzdāvina biļeti, lai vairs nav laika ilgi domāt, bet vienkārši jau laicīgi jāizbrīvē vakars izrādei, ko vēlējos noskatīties gan Olgas Dreģes, gan Lidijas Pupures dēļ! Tas bija brīnišķīgs vakars, ko baudīju šonedēļ teātrī! Dzirdētās un lasītās atsauksmes pilnībā attaisnoja liktās cerības. Ir tiešām labi dažreiz ņemt vērā citu ieteikumus, vismaz par šo izrādi noteikti, ka uz to nedrīkst iet izsalcis, jo tad nevarēšu sagaidīt izrādes beigas un būs grūti koncentrēties notiekošajam, skatoties uz kārdinošo ēdienu. Es pirms tam paēdu un mierīgi varēju baudīt abu izcilo aktrišu aktierspēli un skaisto mūziku, kas papildināja izrādi. 

Abi šie ģeniālie mūziķi (Georgs Frīdrihs Hendelis un Johans Sebastians Bahs) dzīvē tā arī nesatikās, bet man šī izrāde bija brīnišķīga tikšanās ar lieliskajām Dailes teātra aktrisēm, kurā viņas atkal spēja parādīt skatītājiem, cik talantīgas un pārliecinošas viņas ir jebkurā lomā. Izrāde ļauj aizdomāties par to, ka mēs nekad nevaram zināt, kāda ir otra cilvēka patiesā dzīve, redzot to tikai no ārpuses, apskaužot to un vēloties to samainīt pret savējo. 

Un vēl tā ļauj aizdomāties par patieso bagātību, kas nav nauda, greznība un tituli, bet gan vienkāršība, sirsnība, darbs, kas sagādā īstu prieku, un līdzās esošā ģimene. Kāda gan nozīme naudai un apbalvojumiem, ja tu jūties vientuļš un esi bez ģimenes atbalsta, turklāt vēl sabiedrība uzskata par briesmoni? 

Prieks vērot izrādē līdzās abām apbrīnas vērtajām aktrisēm arī zēnu - Reini Tomiņu, iejūtoties Hendeļa palīga Šmitiņa lomā. Tik nepiespiests un dabisks tēlojums! Un cik brīnišķīgi viņš izpildīja atpazīstamos skaņdarbus! Mūzika ļoti papildina noskaņu šajā izrādē. Vajadzīgo sajūtu arī uzbur Annas Heinrihsones tērpi un scenogrāfija, par ko man aizrāvās elpa un acis mirdzēja sajūsmā. Priecājos, ka Kamerzālē ir vēl viena lieliska izrāde, ko ieteikt citiem noskatīties. 

Foto: Jānis Deinats, "Fotocentrs", dailesteatris.lv

Komentāri