Aklais randiņš

Jūnijs ir teātra sezonas noslēguma mēnesis, kad ir prieks par sezonas laikā redzēto, un mazliet skumji, ka jāatvadās no teātra līdz rudenim... Un šis ir arī mēnesis, kurā gribas paspēt noskatīties to, kas vēl nav redzēts sezonas laikā. Tā nu es devos uz "Austrumu Robežas" sezonas noslēgumu, lai noskatītos izrādi "S(t)īvais randiņš", un esmu neizsakāmi priecīga par aktieriem un gūtajām emocijām. Cik labi, ka redzēju šo izrādi vēl šajā sezonā! Aiva Birbele ir atkal trāpījusi ar lielisku lugu, kas gan aizrauj, gan liek smieties, gan arī ļauj līdzdzīvot galvenajiem varoņiem. Ir gan stāsts, gan arī dažādi pārpratumi un arī atklājas visādi noslēpumi. Esmu sajūsmā! Arī par šiem foršajiem aktieriem, kas mani patīkami pārsteidza - Zane Burnicka (Grieta jeb @navnejausmas6), Ruta Vītiņa (Maija jeb @sausā), Madars Zvagulis (Viesturs jeb @ozols95) un Imants Pakalnietis (Aldis jeb @deksters). Un režisoram Viesturam Roziņam no šīs lugas ir izdevies radīt aizraujošu izrādi. 

Parkā pie vienīgā brīvā soliņa satiekas četri nepazīstami cilvēki, kas sarunājuši internetā aklo randiņu, un nu atnākuši uz tikšanos. Viņi nesatiek tos cilvēkus, ar kuriem bija sarunāts, bet nav jau nejaušu tikšanos - viņi nolemj iepazīties tuvāk un pavadīt kopā šo vakaru, jo tik un tā jau nekas cits darāms vairs nebija ieplānots. Katrs no aktieriem patīkami pārsteidz savā tēlā un ir tik ļoti atbilstošs, ka nemaz nevaru iedomāties vēl kādu labāk piemērotu. Skatījos, smaidīju un apbrīnoju. 

Visvairāk apbrīnoju un sajūsminājos par Zanes Burnickas aktierspēli un talantu. Jūs pat nespējat iedomāties, cik viņa ir laba aktrise, ja paši neesat redzējuši kādā izrādē uz skatuves. Jau iepriekš viņa mani apbūra izrādē "Padomi precētiem pāriem", ko arī skatījos "Austrumu Robežā", kā arī pirms dažiem gadiem redzēju viņu arī "Muzikālā teātra 7" vasaras izrādē "Vella kalpi". Šajā izrādē Zanes atveidotajai Grietai jeb @navnejausmas6 nebija humora izjūta, toties man ļoti patika Aivas Birbeles humors, tekstā iepinot VID un dažādus ar to saistītus jokus. Un visvairāk mani sajūsmināja karaokes dziesma - tas bija kolosāli!!! Jau biju piemirsusi, ka viņai ir tik skaista balss. Cik labi, ka šajā izrādē par to atkal varēju pārliecināties un priecāties! Nebaidīšos teikt, ka tieši viņas dēļ vien ir vērts redzēt izrādi! 

Izrāde "S(t)īvais randiņš" liek aizdomāties par to, cik daudz par sevi atklājam internetā un pirmajā randiņā, un arī par to, cik stīvi šādā randiņā esam, un vai alkohols palīdz visiem atbrīvoties... Kopumā pozitīvās noskaņās pavadīts vakars ar lielisku apkalpošanu, burvīgu aktierspēli un patīkamu atmosfēru. Un arī skatītāji tika mazliet iesaistīti notikumos, līdz ar to bija vēl interesantāk. 

Foto: Publicitātes foto no Facebook lapas

Komentāri

  1. Visai bagātīgs sižets, man ļoti patika. :)

    AtbildētDzēst
  2. Paldies par komentāru, Varoni! Prieks, ka arī Jums patika!

    AtbildētDzēst
  3. Izklausās visas izrādes tik interesantas, žēl, ka nevienu nepaguvu noskatīties, noteikti šogad apmeklēšu vairākas izrādes.

    AtbildētDzēst
  4. Paldies, Zane, par Tavu komentāru! Noteikti ir vērts uz šo un citām izrādēm aiziet "Austrumu Robežā"! :)

    AtbildētDzēst

Ierakstīt komentāru