Reāli laba komēdija

Pāris nedēļas nebiju bijusi uz izrādēm, un nolēmu, ka šoreiz vēlos noskatīties kaut ko tādu vieglu, smieklīgu, bez īpašiem sirds satricinājumiem un līdzpārdzīvojumiem, kas mocītu un liktu par izrādi domāt vēl ilgu laiku. Un tā nu izlēmu par labu Dž. Dž. Džilindžera režijā tapušajai komēdijai "Reāli sliktie puiši", kas pirms dažām dienām piedzīvoja savu pirmizrādi Dailes teātra Lielajā zālē. Puiši patiešām reāli sliktie, toties komēdija - reāli laba! Lieliski piemērota svētdienas vakaram. 

Trīs brāļu lomās iejutās Kaspars Zāle, Edijs Zalaks un Aldis Siliņš. Lai gan daļu no skatītājiem tas varētu mazliet satraukt, kā divi jaunie teātra aktieri tiks galā ar savām lomām, tomēr es varu droši teikt, ka satraukumam nav pamata - puiši lieliski tiek galā! Par Kaspara Zāles aktierspēli jau pārliecinājos komēdijā "Vaņa un Soņa un Maša un Spaiks", kas ir vērojama Dailes teātra Mazajā zālē, un arī šoreiz viņš nelika vilties. Gluži pretēji - ar apbrīnu vēroju viņa "maratonu" uz skatuves un jutu līdzi katrai reizei, kad brāļi viņu arvien vairāk un vairāk iegāza, liekot izdomāt jaunus melus un gandrīz vai traku padarot, viņa laimīgāko dienu pārvēršot par ļaunāko murgu. 

Arī Edijs Zalaks attaisnoja manas cerības, un varu uzslavēt viņu par pirmo lielo lomu Dailes teātrī, ar kuru veiksmīgi tiek galā. Tieši viņa tēls ir tas, kurš visvairāk visu situāciju sarežģī un dara vai traku ne tikai K.Zāles atveidoto Tomu, bet arī skatītājus (vismaz mani noteikti). Un beidzot ir vēl viena lieliska loma tikusi Aldim Siliņam! Esmu sajūsmā! Tik dzīva un humora pilna, un patīkami vērot, ar kādu prieku viņš atveidoja Diku, pilnīgi izbaudot šo tēlu! Līdzīgas sajūtas manī izraisīja viņa aktierspēle izrādē "Tetovētā roze", bet tās jau mazliet piemirsušās. Skatījos un priecājos!  

Manuprāt, šī ir vēl viena no tām izrādēm, kurā katrai lomai ir piemeklēti perfekti atbilstoši aktieri. Arī mazākās lomās ir redzama brīnišķīga aktierspēle, kas aizrauj, izraisa smieklus, ļauj apbrīnot... Dārta Daneviča, Sarmīte Rubule, Inita Dzelme, Juris Bartkevičs, Artis Robežnieks - katrs ir unikāls, ar savu odziņu. Un īpaši vēlos izcelt Gintu Grāveli - uz skatuves viņš ir redzams tikai īsu brīdi, toties KĀDU brīdi!!! Ar skatītāju smiekliem un ovācijām! Man patīk režisora iecere, izmantojot šo knifiņu, lai paspilgtinātu G.Grāveļa atveidoto tēlu. Sīkāk nestāstīšu - pašiem jāredz! 

Kopumā varu teikt, ka izrāde attaisnoja manas cerības, es lieliski pavadīju vakaru, atpūtos, izsmējos, brīžiem arī spēju tik ļoti līdzi just, ka aizturēju elpu vai iekodu pirkstos, cerot, ka sliktos puišus nepieķers... Un apbrīnoju ne tikai aktierspēli, bet arī Ingas Krasovskas iestudētās kustības Šekspīra "mēģinājumā", kā arī interesantos kostīmus un scenogrāfiju, kuru autore ir Ilze Vītoliņa. Izdevusies debija scenogrāfijā, un es ceru, ka šī nebūs viņas vienīgā reize. Ja negaidāt no izrādes kaut ko tādu Wouw, tad ir vērts redzēt! Prieks, ka Dailes teātra repertuārā ir vēl viena forša komēdija. Man patika!

Foto: Gunārs Janaitis, www.dailesteatris.lv

Komentāri

  1. Sveika! :) Nesen biju tieši uz šo izrādi un gribēju, pirmkārt, izlasīt, kas Tev sakāms :), bet, otrkārt, izteikt savu viedokli, jo man izrāde īpaši nepatika. :D Mazliet sīkāk, sižets likās diezgan vājš, it kā komēdija, nekāda lielā drāma jau nebija gaidāma :D, bet tomēr likās mazliet par neinteresantu. Turklāt diezgan lielu izrādes daļu tēli vienkārši strīdējās savā starpā. Man likās, ka to situāciju varēja atrisināt 10 minūtēs un gatavs. :D No pozitīvās puses aktierspēle bija laba un baudāma, nemaz nezināju, ka divās galvenajās lomās ir jaunie aktieri. Par to nekas slikts nav sakāms. :) Īpašais Grāveļa uznāciens noteikti bija šokējošs :D, bet tas arī nebija manā gaumē. :D Joki kopumā bija labi un smieklīgi, bet kaut kā netika labi turpināti jeb viņus ātri aprāva. Jā, kā jau teicu, man šķiet, šī izrāde būtu bijusi interesanta aina kādā citā uzvedumā ar saturīgāku sižetu. Bet jāpiemin, ka visa Dailes teātra lielā zāle bija pilna ar cilvēkiem, kas daudz smējās, tā kā mans viedoklis varētu būt diezgan nepopulārs. :)
    Madara
    lookforsmile.com

    AtbildētDzēst
  2. Paldies, Madara, par Tavu komentāru! :) Un katram jau sava gaume, un kādam var patikt, bet kādam - ne. Izrādi redzēju pirms gada, un, iespējams, ka arī tagad daudz ko uztvertu citādāk, jo ir redzētas foršākas komēdijas, bet kopumā man ir palikušas pozitīvas atmiņas par tādu vieglu un smieklīgu izrādi. Un Grāveļa iznācies tobrīd bija ļoti aktuāls, bet tagad jau noteikti vairs nav tik iespaidīgs. :D

    AtbildētDzēst
  3. Jā, gan jau arī nedaudz no personīgā noskaņojuma atkarīgs patīk vairāk vai mazāk. ;)
    Par Grāvēļa iznācienu, es laikam biju palaidusi garām to aktualitāti (kaut vai pirms gada) :D, bet man tā gadās. :D Varbūt tad tagad būtu to konceptu labāk sapratusi. :D
    Madara

    AtbildētDzēst
  4. Jā, tā man arī mēdz gadīties, ka kaut ko palaižu garām no aktuālā! :D Par šo aktualitāti zināju tāpēc, ka teātrī par to citi runāja, un virsrakstos kaut kur pamanīju, un režisors to forši bija izmantojis.
    Pilnībā piekrītu par to, ka tas, vai izrāde patīk, ir arī atkarīgs no noskaņojuma. Citreiz pat veiksmīga izrāde var neizraisīt nekādas emocijas, ja bijusi grūta diena vai kā citādāk sabojāts noskaņojums.

    AtbildētDzēst
  5. Piekritīšu Madarai. Izrāde bīstami balansēja uz robežas starp "smieklīgi" un "stulbi". Sākums bija daudzsološs - dinamisks, progresējoši traks, smieklīgs. Izrāde sačakarējās apmēram ap to brīdi, kad parādījās "imigranti", tālāk uz priekšu auditorija sāka dalīties daļā, kas smējās, un daļā, kas centās saprast, par ko citi smejas. Njā, un jociņš par "Dauni" noteikti nebija mērķēts publikas intelektuāli attīstītajai daļai.

    AtbildētDzēst
  6. Paldies, Edgar, ka arī Tu padalījies ar savu viedokli! Jā, varu piekrist par "imigrantu" parādīšanos! Bija brīži, kad smējos, bet bieži vien arī tas viss šķita pilnīgs stulbums. Iespējams, ka tagad man vairs šī izrāde nepatiktu, bet tajā vakarā, kad pirms gada biju aizgājusi, tas bija tieši tas, kas man vajadzīgs svētdienas vakaram.

    AtbildētDzēst
  7. Piekrītu iepriekšējiem komentāriem par imigrantiem. Šķita, ka viņi kaut kā neiederējās kopējā ansamblī.
    Tomēr visādi citādi jautra izrāde ar dinamiku.

    AtbildētDzēst

Ierakstīt komentāru