Aina Poiša vada jaunu sarunu šovu

Vai vēl atceraties pirms gandrīz 10 gadiem TV3 kanālā rādīto sarunu šovu „Aina“, kuru vadīja psihoterapeite Aina Poiša? Nu viņa ir atgriezusies, vadot jaunu sarunu šovu „Padomi precētiem pāriem“, tikai šis sarunu šovs notiek uz skatuves Ditas Balčus režisētā izrādē "Padomi precētiem pāriem", kura šobrīd vērojama teātra klubā „Austrumu robeža“, bet tas pat ir vēl labāk!

Kas notiek ar precētu pāri, kad ir izaudzināti jau trīs lieli bērni un nu varētu atkal laiku veltīt viens otram? Viņiem iestājas laulības krīze! Vismaz tā šajā gadījumā notiek ar itāļu pāri Antoniju (Zane Burnicka) un Luidži (Kārlis Anitens), kas nodzīvojuši laulībā ilgus gadus un sāk eksperimentēt ar „brīvajām“ attiecībām. Turklāt tas viss notiek kameru priekšā, piedaloties sarunu šovā, un video sižetu vietā (kā tas parasti notiek TV raidījumos) skatītāji var sekot līdzi dzīvajā gan viņu strīdiem, gan netīrajai veļai (tiešā un pārnestā nozīmē), gan arī dažādām provokācijām un būtiskām pārmaiņām. 

Zanes Burnickas atveidotā Antonija nebeidza mani pārsteigt visas izrādes laikā, un, galvenokārt, tieši viņa arī izraisīja visvairāk skatītāju smieklus. Pirmo reizi redzēju šo aktrisi uz skatuves, un esmu patīkami pārsteigta par viņas aktiermeistarību. No garlaicīgas, apaļīgas un kašķīgas sievas izrādes sākumā viņa kļuva par pašpārliecinātu un šarmantu sievieti izrādes beigās. Sievieti ir jāapbrīno un jānovērtē, un, ja to nespēj viņas vīrs, tad to spēs kāds cits. Paklausot dēla ieteikumiem, Antonija panāca būtiskas pārmaiņas savā izskatā, zaudēja svaru , mainīja ģērbšanās stilu, kļuva pašpārliecinātāka un smaidīgāka. Visvairāk manus smieklus izraisīja tieši aina par skriešanu parkā un to, kurš vispār ir izdomājis to skriešanu – ģeniāli! 

Jāsaka gan, ka pie šīm pārmaiņām ir vainīgs Luidži, jo tieši viņš bija tas, kurš piekopa „brīvās“ attiecības un ierosināja arī sievai pamēģināt. Protams, viņš nespēja pat iedomāties, ka sieva tiešām varētu mēģināt mainīties, lai iepatiktos vīriešiem. Un grāmatiņā, kuru viņš neizlaida no rokām un sekoja tajā rakstītajām norādēm, nebija nekas rakstīts par to, kas jādara, ja sieva tiešām sāk ar kādu satikties un viss kļūst par traku. Arī Kārlis Anitens izraisīja skatītāju smieklus un pat aplausus, uznākot uz skatuves halātiņā un saulesbrillēs, jūtoties laimīgs, ka sieva devusi atļauju „brīvajām“ attiecībām. Turklāt, lai šovs būtu interesantāks un lai viņam nebūtu kaut kur jāslapstās apkārt, viņš nolēma, ka abas viņa mīļākās varētu dzīvot ar viņiem kopā šova piešķirtajās telpās. 

Un kas gan būtu sarunu šovs bez īstas, pieredzējušas vadītājas! Pie skatītājiem atgriezusies šarmantā psihoterapeite Aina Poiša, kura izrādē iejūtas TV sarunu šova "Padomi  precētiem pāriem" vadītājas lomā. Jau izrādes sākumā, parādoties uz skatuves sarkanā kleitā, smaidīga un starojoša, viņa izraisīja manī apbrīnu. Nevaru iedomāties vēl piemērotāku personu šai lomai! Turklāt Aina spēja radīt sajūtu, ka es tiešām atrodos sarunu šova studijā kā viena no skatītājiem. 

Līdz šim esmu redzējusi vairākas Ditas Balčus režisētās izrādes bērniem, un priecājos, ka arī pieaugušajiem ir tapusi aizraujoša un smieklīga komēdija. Izrāde ir tik vieglā formā, ka ļauj pēc grūtas darba dienas pilnībā atslēgties no visa un dzīvot līdzi aktieru tēliem. Otrais cēliens vispār paskrēja nemanot, jo ar aizrautību vēroju visu uz skatuves notiekošo un ne mirkli nebija garlaicīgi. Turklāt notikumi norisinājās tā, ka grūti bija paredzēt izrādes beigas. Tās mani patiešām pārsteidza, bet sīkāk gan neko nestāstīšu, citādāk jums nebūs interesanti. Mazliet gan pietrūka vairāk tā itāliskā temperimenta, bet domāju, ka aktieri iespēlēsies un būs arī strīdi ar visiem itāļiem tik raksturīgajiem žestiem. Šī noteikti ir viena no tām izrādēm, kuru pēc laika labprāt vēlreiz redzētu. 

Komentāri

  1. www.ditasbalcusteatris.lv2013. gada 29. novembris 16:38

    Paldies par atsauksmi! :)
    Mēs esam priecīgi, ja mūsu skatītāji tādi ir! :)

    AtbildētDzēst
  2. Paldies jums! Lai top vēl daudz brīnišķīgu izrāžu! :)

    AtbildētDzēst

Ierakstīt komentāru