TOBĀGO Dikļu pilī - sapnis, kas kļuvis par īstenību


Lai gan pagājis jau mēnesis kopš šī projekta noslēguma, tomēr sajūtas sirdī palikušas siltas, siltas, un neizsakāms prieks par šo daudzo bērnu un jauniešu sapņu piepildījumu. Pirms četriem mēnešiem tika izsludināta pieteikšanās projektam "Satikšanās teātrī", kura patronese bija izcilā latviešu aktrise Rēzija Kalniņa, un tā nu 9.augusta rītā no visas Latvijas sabrauca 39 jaunieši un bērni, lai piedalītos meistarklasēs pie Latvijā atzītiem pasniedzējiem un piepildītu savu un arī projekta organizatoru sapni, iestudējot 5 dienās Ulda Marhilēviča dziesmu spēli "Tobāgo" Dikļu pils 2.Dārza svētkiem.





"Sveicināti darba nometnē!" bija Rēzijas uzruna jauniešiem, un tā tiešām bija nometne, kurā tika ieguldīts pamatīgs darbs, lai sasniegtu vēlamo rezultātu. Pie Dailes teātra jaunās režisores Lauras Grozas jaunieši mācījās uzticību, komandas darbu un paļaušanos vienam uz otru, pie Ainas Matīsas tika apgūta publiskā runa, mikrofons un pirmā ziņu lasīšana...



Par sava veida dvēselisko atpūtu un miera atgūšanas rituālu kļuva dziedāšanas nodarbības pie Ievas Pļavnieces, bet horeogrāfe Inga Krasovska lika aizmirst tādus vārdus kā "es nevaru", "man nesanāk", "pārāk grūti", liekot dejot no visas sirds un tā, kā vēl nekad agrāk.




Protams, visnozīmīgākā un satraukumiem bagātākā bija nometnes noslēguma diena jeb izrāde "Tobāgo", kurā bija iespēja piepildīt savu sapni un spēlēt kopā ar lieliskiem Dailes teātra aktieriem kā Artūrs Skrastiņš, Valdis Liepiņš, Ieva Pļavniece, Sarmīte Rubule, Lilita Ozoliņa, Ērika Eglija u.c. Taču nemaz jau tik skaisti viss nebija - pazuda elektrība, sākās negaiss, aizkavējās izrāde... Pārbaudījums nometnes dalībnieku sapņiem, taču kopīgi tika nolemts, ka izrāde tik un tā tiks spēlēta pat negaisa laikā!

Lai vai kā - šis tomēr ir stāsts ar laimīgām beigām, jo līdz ar pirmajām izrādes mūzikas notīm lietus rimās un caur mākoņiem izspraucās saules stari, aktieru un nometnes dalībnieku sejās parādījās smaids. Vārdos nevar to izstāstīt, cik skaista un emocijām bagāta bija šī īpašā "Tobāgo" izrāde, jo ikviena bērna un jaunieša acis mirdzēja no laimes - viņu sapnis bija piepildījies. Viņi bija uz vienas skatuves kopā ar iemīļotiem aktieriem, iejūtoties Katrīnes Pasternakas un Harija Spanovska bērnu lomās, vai uz brīdi kļūstot par Laura Subatnieka sievu...

Emocionāli skaists bija brīdis, kad viena no mazākajām nometnes dalībniecēm izpildīja dziesmu kopā ar Artūru Skrastiņu. Arī aktieri un projekta patronese Rēzija Kalniņa, pasniedzēji un organizatori bija apmierināti ar paveikto. Tā ir vērtība! Man prieks, ka es varēju just līdzi ikdienu manai mīļajai draudzenei un redzēt viņas prieku un asaras, kad viņas sapnis beidzot kļuva par īstenību. Ja kaut kam ļoti tic, tad tas piepildās!

Komentāri